Välkommen till 100-klubben!

Tack vare att du anmäler din fångst till Fiskejournalens 100-klubben är du också medlem i Sveriges kanske största fiskeklubb. Gemensamt för alla oss är att det är gädda som gäller.
Den här sidan ska du kolla in med jämna mellanrum. Här hittar du tips för ditt gäddfiske, experternas hemliga knep, unika erbjudanden och mycket annat.Vi kommer att ordna rabatterade fiskeresor, speciellt designade prylar för dig som är medlem i 100-klubben och en hel del annat. Du kan själv tipsa oss om vad du vill ha mer av.

100-klubben – äkta gäddglädje
Vi hyllar glädjen över en fångad gädda. En gädda över 100 centimeter är en ganska imponerande fisk. De flesta av oss vill ju också se till att stora gäddor får simma vidare. Vi uppmuntrar återutsättning av gäddor. I Östersjön måste ju dessutom alla gäddor över 75 centimeter släppas åter. I vissa sötvatten gäller samma, eller liknande regler.

Vi vet också att många som inte är så vana gäddfiskare vill lära sig fler heta trix om hur gäddan ska luras, Var, när och hur det går till. Och hur man bäst hanterar gäddan för att kunna släppa tillbaka den oskadd. I 100-klubben får du både ny kunskap och kul läsning.


Anmäl din 100-klubbare
anmal_150

För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade vi 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 6000 stora gäddor i klubben.

Så här gör du:

Fånga en gädda över 100 cm.
Mät längden.
Ta en bild.
Släpp tillbaka gäddan levande!
Endast gäddor fångade i Sverige får anmälas till Hundraklubben och Meterligan
Fyll i anmälan här på sajten eller direkt i din mobil och bifoga bilden.
(Födelsedatum ska anges på anmälningsblanketten. Enda syftet med detta är att lättare kunna räkna ut ställningen i Meter-ligan. Dessa uppgifter kommer inte att användas för något annat ändamål.)

OBS – anmälan ska ske senast 14 dagar efter fångsten!

ANMÄL DIN FÅNGST HÄR

 


 

Registrering
Fiskarna registreras i den ordning anmälningarna kommit in, oftast efter tre-fyra veckor. I samband med registreringen publiceras oftast anmälan på Nyheterna. Undantag är om fångstmannen anmält många gäddor under kort tid, om bilden är av dålig kvalitet eller om anhopningen av anmälningar gör att vi inte hinner publicera alla.

Meterligan – en unik gäddjakt
När du anmäler din fisk till 100-klubben deltar du också automatiskt i Meterligan. Här läggs den totala längden på dina 100-klubbsgäddor ihop. Flest antal godkända meter/centimeter vid årets slut vinner fina priser.

KOLLA IN METERLIGAN OCH REGISTRERINGARNA HÄR

 


 

Fiskejournalen och 100-klubben samarbetar med

cwclogo_webb_150

Den inbitne gäddfiskaren hittar massor av intressanta saker hos CWC. Mängder av spännande beten förstås, som till exempel Pike Buster. Andra intressanta gäddbeten är förstås jerkbetena i Buster-familjen med mera. Du hittar också spön, rullar, trollingtillbehör, succélinan Strike Wire Extreme och mycket, mycket mera. Titta in på CWC:s hemsida, www.cwcab.com och kolla in det digra utbudet!

Nicka Hellenberg

100-klubbens president - Nicka Hellenberg med en stadig gädda.

Nicka Hellenberg med en stadig 100-klubbare.

Jag fiskar det mesta. Det blir väldigt mycket havsöring på kusten. Jag ägnar en stor del av året bakom flötet för att lura en sutare, ruda, id, gräskarp eller något helt annat. Jag gillar abborrfisket – speciellt med poppers under varma sommarkvällar.
Men, gäddan är det något alldeles speciellt med.  Den är vår kaxigaste, elakaste, grymmaste sportfisk, helt enkelt. En predator som alltid är i toppen av näringskedjan.
Därför är jag stolt och glad över att få hålla i 100-klubben och dela gäddintresset med så många sportfiskare runt om i landet.

Jag ska göra mitt bästa för att, tillsammans med Fiskejournalens duktiga team, försöka hitta specialerbjudanden och överraskningar åt just dig. Det kan bli lite av varje, men det kommer definitivt ha med gädda och gäddfiske att göra. Så, fortsätt att anmäl dina gäddor till 100-klubben och kom ihåg att kika in här med jämna mellanrum.

Har du tips och önskemål om vad du vill se i framtiden här i 100-klubben? Mejla på hundraklubben@fiskejournalen.se
Tight lines!
signatur_300
/Nicka Hellenberg, fiskeskribent och gäddfantast